Over Patrick

Patrick Verstappen, de drummer ( ‘s- Hertogenbosch 1969)

Ja, dat ben ik! Hier ligt mijn hart… Drummen is mijn passie.

Tijdens het drummen komt de ware ik, mijn ware zelf tevoorschijn.

Deze ontdekking was zo groot en liet zich niet langer negeren. Ik heb mijn baan er voor opgezegd. Er echt voor te kiezen was een ware bevrijding en het geeft mij zoveel plezier. Het maakt me gelukkig… Wat het voor mij nog meer betekenis geeft, is dat het enthousiasme en plezier overslaat op andere mensen, tijdens de drumlessen waarbij ik mijn kennis en vaardigheden kan overdragen. Het is geweldig te zien wat er met hen gebeurt als ze de uitdaging durven aangaan en achter het drumstel plaatsnemen… en de eerste roffel te laten horen!

Ineens worden zij zich bewust van hun… tempo… ritme… hartslag… Maar ook van de stress… het gebrek aan pauze of stilte… Drummen… het maakt emoties los, zichtbaar, voelbaar en hoorbaar.

Samen muziek maken… een band creeeren… geen rangen en standen meer… leeftijdsloos… We zijn allemaal gelijk met elk ons eigen ritme… Iedereen zichzelf laten zijn.

Ritme is een oerkracht… Het staat heel dicht bij de menselijke ziel en daarom werkt het zo bevrijdend! Ik heb al regelmatig mogen zien en ervaren dat kinderen maar ook volwassenen tijdens het drummen ineens echt contact maken met zichzelf en gehoor geven aan een diepe wens. Trots zijn en glimlachend uitroepen:

Dit is wat ik altijd al had willen doen!

Ik heb van verschillende leraren les gehad, waarvan Frans van Grinsven (hoofddocent conservatorium Tilburg) de meeste invloed op mij heeft gehad. Ik heb me ontwikkeld tot allround drummer met ervaring in alle mogelijke stijlen. Verder werk ik als freelance drummer, en heb mijn eigen akoestische jazz trio.

Patrick met Vic Firth en Dom Famularo

Samen met Vic Firth en Dom Famularo